dijous, 29 d’abril de 2010

Gràcies!


Torà Decideix, comissió organitzadora al nostre municipi de la consulta popular sobre la independència del Països Catalans, vol agrair públicament el suport i la participació de totes les persones i entitats que han col·laborat en la seva organització i, de manera molt especial, als ciutadans i ciutadanes que van contribuir a l’èxit de la jornada amb el seu vot.

Els 331 vots dipositats al col·legi de Torà van suposar un 28,39 % del cens ampliat, que incloïa 1166 possibles votants, la totalitat de toraneses i toranesos majors de 16 anys. En nombres absoluts la participació de la Consulta popular sobre la independència a Torà va ser superior a la de l’última convocatòria electoral, les eleccions al Parlament europeu, en les que malgrat la multimilionària campanya, a càrrec dels pressupostos públics, incentivant el vot i el ressò mediàtic propi de les convocatòries oficials, en el cas de Torà van tenir una participació de 294 persones.

Referent als resultats destacar que el sí va obtenir 316 vots, que suposa el 95,47 % dels vots emesos. Els vots negatius van ser 8 (2,42 %), els vots en blanc 5 (1,51 %) i els nuls 2 (0,19 %). Amb aquest resultat i a nivell municipal, el vot afirmatiu a la consulta popular sobre la independència dels Països Catalans se situa entre els suports obtinguts als últims referèndums celebrats i suposadament vinculants: en el de la Constitució Europea de l’any 2005 van votar afirmativament 206 toraneses i toranesos i en el de l’Estatut de Catalunya de 2006 van donar-hi el seu sí 381 veïns i veïnes.

Trobareu els resultats i les dates de les consultes dels diferents municipis als webs:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada