dimecres, 24 de març del 2010

A Torà no volem ser menys!

Arenys de Munt va camí de convertir-se en una d'aquelles petites espurnes que al final acaben entrant a la història com l'origen de tota llum. El municipi maresmenc, a petició del veterà Moviment Arenyenc per a l'Autodeterminació, va ser aquest passat 13 de setembre de 2009 la capital del mapa polític català. La consulta popular sobre la independència dels Països Catalans va aconseguir superar totes les expectatives i esdevenir una diada històrica. Ni por, ni violència, sinó milers de persones amb ganes d’expressar la seva opinió de forma democràtica i pacífica, cap altra voluntat que la de poder decidir lliurement el futur del Poble Català.

Aquesta primera consulta, contra tot pronòstic i com alguns pensaven, no va ser flor d’un dia, ans al contrari, va aconseguir iniciar un procés que s'ha anat escampant arreu del país de manera exponencial.

Així doncs, aquest passat 13 de desembre més de 160 municipis d’arreu del Principat, com Solsona, Berga, Vic, Tàrrega o Sant Cugat del Vallès, entre molts d’altres, donaren dret a vot a 700.000 persones per decidir sobre la independència dels Països Catalans. El resultat? Doncs un “sí” aclaparador, amb gairebé un 95% dels vots emesos, i una participació del 27,5% de la població. En resum, tot un èxit tenint en compte que aquestes consultes estan organitzades des de la societat civil, sense cap mena de finançament públic ni tampoc amb el ressò mediàtic dels mitjans de comunicació de masses.

Però la cosa no quedà aquí, i és que el 28 de febrer una altra gran onada de consultes populars organitzades a una vuitantena de municipis tenien lloc al Principat de Catalunya, entre les quals cal destacar les poblacions veïnes de Pinós, Llobera i Cardona. Altra vegada el “sí” arrasava amb un 92% dels vots escrutats.

Més de 255.000 ciutadans han votat en total a unes consultes que no són oficials, que no compten amb cap mena d'ajut institucional, sense campanya oficial, sense publicitat de franc als mitjans, autogestionades i, a més a més, transparents, segons han verificat els observadors internacionals.

I el camí no s’atura, perquè el proper 25 d’abril, les urnes de molts municipis catalans novament tornaran a fer acte de presència. Aquesta vegada seran poblacions com Girona, Lleida, Manresa o Mataró, però també Cervera, Guissona o... TORÀ.

Doncs sí. A Torà no volem ser menys i també volem decidir el futur de la nostra nació. Perquè tenim tot el dret del món a exercir el dret d’autodeterminació, de decidir lliurement el nostre futur com a poble, com així s’esmenta en la declaració universal dels drets humans. Per tant, des de la plataforma Torà Decideix convidem a totes aquelles persones que ho desitgin a col·laborar en aquesta iniciativa popular, així com a la participació de tota la població del municipi de Torà a la votació del dia 25 d’abril.

1 comentari:

  1. Endavant amb la consulta! Que ningú decideixi per tu! Cal demostrar que els catalans i catalanes tenim opnió i volem fer sentir la nostra veu! Torà no serà menys! (i Torrefeta i Florejacs tampoc!)

    ResponElimina